Ion Ceban acuză poliția că „ar crea artificial ambuteiaje în Chișinău! IGP: Vor fi retrase toate echipajele de poliție care defluidizează traficul rutier

Primarul degrevat al Capitalei, candidat MAN la alegerile din Chișinău, Ion Ceban, acuză poliția că ar crea „intenționat și artificial” ambuteiaje în Capitală. Declarațiile au fost făcute de într-un live dintr-o intersecție aglomerată din centrul Chișinăului. 

„Orașul este absolut liber. Ce fac cei care execută ordinile PAS de la MAI? Merg pe stradă, orașul este liber într-o parte, pentru că în altă parte creează ambuteiaje în mod artificial. Poliția, în loc să dirijeze traficul, în mod intenționat, ca oamenii să se supere, să spună că Ceban e rău, că nu face. Ați văzut cum au creat ambuteiaje pe Vieru în vale? Nu am cuvinte, ce mizerie”, a declarat Ceban.

Într-un comentariu pentru Newsmaker.md, șefa Secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco, a respins acuzațiile primarului degrevat, pe care le-a calificat drept „regretabile”.

„În acest context, vă informam că astăzi vor fi retrase toate echipajele de poliție care defluidizează traficul rutier și vor fi ridicate doar dronele pentru a arăta situația reală și cum se circulă fără implicarea oamenilor legii. (…) Precizez că semafoarele din capitală nu sunt sincronizate între ele, or colegii noștri implicați la defluidizarea traficului comunică prin stațiile radio despre străzile și intersecțiile unde se necesită degajarea traficului”, a declarat Fetco.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin