Ion Ceban confirmă că a plecat la București: „Am avut mai multe întâlniri foarte productive și foarte bune”

Primarul Capitalei, Ion Ceban a confirmat că se află în București, dar spune că vizita în capitala României este una privată. Solicitat de NewsMaker, acesta a menționat că a avut mai multe întâlniri „foarte productive și bune”, dar nu a precizat cu cine și nici care a fost scopul exact. Cu toate acestea, în spațiul public a apărut deja confirmarea că edilul Chișinăului s-a văzut cu premierul român, Marcel Ciolacu, liderul partidului de guvernământ, PSD.

„Pentru că ieri și astăzi de dimineață foarte multă lume m-a contactat, mi-a scris, a întrebat ce facem, pe unde suntem. Confirm că sunt în România, sunt la București. Este o vizită privată, dar în aceeași perioadă confirm faptul că am avut mai multe întrevederi zic eu foarte productive și foarte bune. Le spun celor care au întrebat. Sper că mai departe avem relații extraordinare și vom munci în acest context. […] Da, nu doar aici, am fost și în alte localități. […] Neoficial – da, sunt în vizită privată. Neoficiale au fost aceste întrevederi, dar repet foarte productive”, a declarat Ceban, citat de NewsMaker.

Informația a provocat interes pe ambele maluri ale Prutului, în condițiile în care, în ultima vreme, se discută intens despre o posibilă fuziune între PSDE (partenerul PSD în Republica Moldova) și Partidul MAN, condus de Ion Ceban. Despre existența unei astfel de intenții a vorbit recent Renato Usatîi, care mai anunța că Ceban ar urma să efectueze o vizită la București, în perioada următoare, pentru a se întâlni cu Marcel Ciolacu. Potrivit lui, anume liderul PSD și-ar dori contopirea MAN cu PSDE.

Astfel, plecarea lui lui Ceban în România și întâlnirea cu premierul român nu face decât să alimenteze aceste supoziții.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin