ÎPS Petru, de Ziua Familiei: „Familia este o reflectare a poporului nostru, a iubirii pentru acest pământ binecuvântat, pentru tradițiile și valorile strămoșești”

Familia este chemată să fie o mică biserică și trebuie să rămână un bastion al credinței și nădejdii, în condițiile secularizăriii, a relativismului moral și atacurilor asupra valorilor tradiționale, la care asistăm în prezent. Este mesajul transmis astăzi de Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, celebrată anual în data de 15 mai.

„Familia este un dar prețios de la Dumnezeu, fundamentul vieții sociale și al credinței noastre ortodoxe, locul unde iubirea și comuniunea se împletesc în lumina dragostei dumnezeiești. Taina Sfintei Căsătorii, instituită de Dumnezeu Însuși, este un izvor de har și binecuvântare, prin care soții sunt chemați să-și unească viețile într-o comuniune de iubire și de jertfă necondiționată, până la mutarea în Patria Cerească”, menționează Mitropolitul Petru.

Potrivit Mitropolitului Petru, oricât de mică și modestă ar fi, casa trebuie să fie „cel mai prețios loc pe pământ”, un „refugiu al sufletului, să fie „plină de dragoste, pace și bună înțelegere”.

„Într-o lume plină de provocări și încercări, familia creștină trebuie să rămână un bastion al credinței și al nădejdii pentru viața de veci. Printre marile provocări contemporane se numără secularizarea, relativismul moral și atacurile asupra valorilor tradiționale. Este esențial să ne întărim prin rugăciune comună, să ne adâncim cugetele în lectura Sfintelor Scripturi, să cerem povățuire de la duhovnicul familiei și să ne străduim să trăim conform învățăturilor Sfinților Părinți”, se spune în mesajul ÎPS Petru.

Astfel, sfatul său este să ne străduim să ne creștem copiii în credința în Dumnezeu și să le cultivăm dragostea și grija în familii.

„Vă îndemnăm să întăriți legăturile de iubire și comuniune din familiile voastre, să vă rugați împreună și să cereți ajutorul Domnului în toate greutățile. Trăiți frumos, trăiți în pace și în dragoste. Fie ca Domnul nostru Iisus Hristos, prin rugăciunile mijlocitoare ale Maicii Sale, să vă ocrotească și să vă călăuzească urcușul pe drumul mântuirii. În plus, să ne aducem aminte de valorile ortodoxe românești, de duhul românesc care ne leagă de patria și de neamul nostru strămoșesc. Familia noastră este și o reflectare a poporului nostru, a iubirii pentru acest pământ binecuvântat, pentru tradițiile și valorile strămoșești”, mai menționează Mitropolitul Basarabiei, în mesajul său.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *