Irina Vlah revine în politică. Fostul bașcan al al UTA Găgăuzia a lansat „Platforma Moldova”

Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, a anunțat astăzi lansarea asociației obștești „Platforma Moldova”. Într-o declarație adresată partidelor de opoziție, Vlah a subliniat necesitatea formării unui front comun „în fața deteriorării democrației și scăderii încrederii cetățenilor în guvernare”.

„Evoluțiile politice din ultimii doi ani denotă o degradare ascendentă a democrației și a încrederii cetățenilor în guvernare. Niciodată, de la declararea independenței nu s-a simțit o scindare mai mare în societate. Niciodată, Republica Moldova nu a avut o guvernare atât de proastă ca acum, oameni întâmplători, promovați în Guvern și la șefia instituțiilor publice. Marele dezastru în toate domeniile produce o mare decepție în societate, marele așteptări s-au transformat într-o mare depresie”, a declarat Vlah.

Fostul bașcan al Găgăuziei a îndemnat partidele de opoziție să depășească diferențele de doctrină și să se alăture „Platformei Moldova”. Vlah nu a oferit detalii despre membrii asociației și nici despre sursele de finanțare a acesteia.

„Anunț lansarea asociației obștești „Platforma Moldova”, o platformă care trebuie să ne unească, după ce actuala guvernare ne-a dispersat în oameni buni și răi. Mă adresez către toți cei cărora nu le este indiferentă soarta țării, acum unica doctrină trebuie să fie responsabilitatea și dragostea pentru țară. Avem nevoie de unitate. A venit timpul să facem un front comun pentru a readuce încrederea și speranța oamenilor. Să dăm un exemplu frumos de politică națională și acest exemplu îl va da „Platforma Moldova”, a mai declarat Irina Vlah.

În data de 19 iulie, Irina Vlah și-a încheiat mandatul de bașcan al UTA Găgăuzia. Aceasta a fost în fruntea autonomiei timp de opt ani.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram