Joe Biden și-a făcut cont de TikTok. Aplicația, interzisă pe majoritatea dispozitivelor guvernamentale

Preşedintele american Joe Biden a devenit duminică seara utilizator de TikTok, marcând debutul său pe această reţea socială cu un video de 26 secunde. În videoclipul partajat duminică pe contul de campanie @bidenhq, preşedintele democrat de 81 de ani abordează diverse subiecte, de la politică la finala campionatul de fotbal american NFL care a avut loc în weekend.

Casa Albă a folosit TikTok-ul înainte, dar niciodată direct, difuzând mesaje despre COVID-19 și războiul din Ucraina. Lansarea campaniei lui Biden pe aplicație ar putea marca o încercare de a câștiga voturile tinerilor, cea mai mare audiență a aplicației, notează The Hill.

TikTok, proprietate a grupului chinez ByteDance, a fost acuzată de un mare număr de politicieni americani că este un instrument de propagandă pentru guvernul chinez, ceea ce grupul chinez neagă categoric.

Anul trecut, Administrația Biden a cerut proprietarilor TikTok să-şi vândă acţiunile de la această aplicaţie populară, în caz contrar aceasta urmând să fie interzisă în SUA.

Și republicanii au cerut în mod deschis guvernului american să interzică aplicația, invocând riscuri pentru sănătatea mentală a tinerilor și preocupări legate de influența guvernului chinez.

Începând cu iunie 2023, angajaților federali și funcționarilor de stat din 34 (din 50) state le este interzis să folosească aplicația pe dispozitive guvernamentale. În mai 2023, Montana a devenit primul stat care a interzis TikTok pe toate dispozitivele personale, deși acest lucru este contestat în instanță.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram