Podoleak, despre pretinsa filare a diplomaților ucraineni de către serviciile moldovenești: „O provocare banală și primitivă în stilul Federației Ruse”

Consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihail Podoleak, a calificat drept „încercări jalnice” ale Kremlinului de a certa Chișinăul și Kievul, informațiile cu pretinsa filare a diplomaților ucraineni la Chișinău. Într-un interviu pentru TVR Moldova, reprezentantul administrației de la Kiev a lăsat să se înțeleagă că în spatele acestui scandal ar sta agenții Rusiei din Republica Moldova.

„Aceste mesaje trebuie interpretate ca o tentativă primitivă și tradițională deja pentru serviciile secrete rusești de a porni o campanie media pentru discreditare, care are misiunea de a ciocni cele două țări pentru a provoca unele reacții și declarații răutăcioase. Acum, există foarte multe canale de comunicare între guvernele noastre, la multe nivele. Această provocare nu costă nici cât un ou clocit. Repet, este o provocare banală și primitivă în stilul Federației Ruse, nimic mai mult. O tentativă standard de a lansa o campanie mediatică care ar fi trebuit să genereze o avalanșă de declarații negative”, a subliniat Mihail Podoleak.

Mai mult decât atât, consilierul președintelui Zelenski susține că relațiile dintre Chișinău și Kiev sunt la un nivel foarte înalt și asemenea tentative nu pot  știrbi încrederea dintre cele două state.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram