Kievul susține că peste 3.500 de soldaţi ucraineni sunt prizonieri de război deţinuţi de Rusia 

Peste 3.500 de soldaţi ucraineni capturaţi de trupele ruse sunt în prezent prizonieri de război, a anunţat vineri Ministerul ucrainean al Reintegrării. În total, peste 4.300 de ucraineni au fost confirmaţi ca fiind prizonieri de război în Rusia, printre ei fiind și peste 760 de civili.
De partea sa, Rusia afirmă că peste 500 de soldaţi ruşi sunt prizonieri de război în Ucraina. Autorităţile de la Kiev au creat o închisoare pentru prizonierii de război ruşi, o a doua închisoare de acest fel fiind în curs de pregătire în partea de vest a Ucrainei, scrie Agerpres. Cele două închisori au împreună o capacitate de aproximativ 900 de persoane.

Potrivit comisarului ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubinez, circa 2.600 de soldaţi ucraineni şi civili luaţi de Rusia prizonieri de război au fost predaţi Kievului în schimburile de prizonieri efectuate între Rusia şi Ucraina de la începutul războiului declanşat prin invazia rusă din februarie 2023. Nu este însă cunoscut numărul prizonierilor ruşi pe care Moscova i-a primit în aceste schimburi.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin