Kremlinul a emis mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi

Rusia a emis un mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia, văduva lui Alexei Navalnîi, sub acuzația că „a participat la manifestații extremiste”. Mandatul a fost emis de un tribunal din Moscova, care a decis că, dacă va fi prinsă pe teritoriul Rusiei, Iulia Navalnaia ar executa două luni de detenție, pe motiv că a participat la „manifestații extremiste”.

După emiterea mandatului, Iulia Navalnaia a reacționat pe Twitter/X și le-a cerut susținătorilor săi să nu fie distrași de ordinul judecătoresc emis pe numele ei, ci să se concentreze pe campania împotriva lui Putin.

„Când scrieți despre asta, vă rugăm să nu uitați să scrieți principalul lucru: Vladimir Putin este un criminal și un criminal de război. Locul lui este în închisoare și nu undeva în Haga, într-o celulă confortabilă cu televizor, ci în Rusia – în aceeași colonie (penală) și aceeași celulă de 2 pe 3 metri în care l-a ucis pe Alexei”.

De la moartea lui Alexei Navalnîi, aceasta locuiește într-o locație nedezvăluită în afara Rusiei, împreună cu cei doi copii ai cuplului.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram