Renato Usatîi, după asasinatul de astăzi din Chișinău: Moldova are nevoie de dictatura ordinii

Republica Moldova are nevoie de dictatura ordinii pentru ca oamenii să se simtă siguri că sunt protejați. Mai mult, crima de astăzi a arătat infractorilor din diferite țări că în Moldova se poate face orice. Reacția aparține președintelui formațiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, ca urmare a omorului din sectorul Rîșcani al Capitalei. 

 „Astăzi, țara noastră are nevoie de dictatura ordinii. Ca oamenii să cunoască că au unde căuta protecție și să înțeleagă că sunt protejați, iar cineva trebuie să răspundă pentru erori. Începând cu un simplu lăcătuș și până la orice ministru din Guvern, trebuie să existe dictatura ordinii! Este singura soluție pentru a schimba real în bine situația din țară”,  a declarat Usatîi.

Usatîi le-a mai reproșat instituțiilor de forță că nu au întreprins suficiente măsuri pentru a preveni și a evita această situație. 

„Serviciile speciale în orice țară lucrează pentru a preveni orice crimă, dar mai ales asemenea crime cum a fost asta de azi. Cum s-a întâmplat că acest lider al grupării criminale organizate este în libertate la noi, în Republica Moldova? (…) O altă întrebare – dar serviciile operative, și anume SIS și MAI, de ce nu au asigurat filajul fizic al persoanei respective? Tovarăși din SIS, pentru voi acest obiect nu a prezentat interes? El trebuia să fie urmărit non-stop, pentru că reprezenta pericol direct la adresa securității naționale a statului nostru”, a spus Renato Usatîi. 


El a reiterat faptul că camerele de supraveghere de pe drumuri trebuie folosite nu pentru a împărți amenzi șoferilor la stânga și la dreapta, ci pentru a proteja cu adevărat securitatea populației. Potrivit lui, crima de astăzi „arată infractorilor din diferite țări că în Moldova se poate face orice”.

„Este nevoie de o restructurare reală și, cel mai important, în structurile de forță trebuie să fie lideri din cadrul sistemului, dar nu civili, care nu pot face diferența dintre lucru operativ și mașina de poliție”, a conchis Usatîi.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram