VIDEO | New York Times le cere democraţilor să anunţe fără echivoc că nu îl mai susţin pe Biden. Liderul de la Casa Albă a făcut o nouă gafă, chiar la summitul NATO de la Washington

Consiliul editorial al The New York Times (NYT), cel mai influent ziar dintre mass-media progresistă din Statele Unite, a cerut făţiş, marţi, Partidului Democrat să promoveze un nou candidat şi, în acest scop, „să-i transmită (preşedintelui american Joe Biden) că partidul nu-l mai susţine”, informează EFE, preluată de Agerpres.

Aceasta este prima dată când un editorial semnat de întregul consiliu editorial al NYT face o astfel de cerere publică, subliniind că Biden, care a recunoscut că are nevoie de mai multă odihnă, nu mai poate face față simultan funcției de președinte și campaniei electorale. Ziarul menționează un sondaj recent care arată că 74% dintre respondenți consideră că Biden, în vârstă de 81 de ani, este prea bătrân pentru a continua în funcție.

NYT, care a avut o istorie de aliniere cu democrații, avertizează că Biden ignoră voința alegătorilor săi și că insistarea lui pentru o nouă candidatură pune țara în pericol. Editorialul concluzionează că Biden trebuie să facă un pas înapoi pentru a oferi democraților cea mai bună șansă de a păstra controlul Casei Albe.

Pe fondul uriașei dezbateri din Statele Unite privind capacitatea mentală a președintelui Joe Biden de a mai conduce, liderul de la Casa Albă a făcut o nouă gafă, chiar la summitul NATO de la Washington. Așa cum i s-a mai întâmplat și în trecut, acesta a început să citească indicațiile din teleprompter care-i erau destinate lui.

Președintele Joe Biden a citit o instrucțiune de trei cuvinte în timp ce i-a acordat medalia prezidențială a libertății secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, dar aplauzele publicului au atenuat gafa ce părea să continue.

„Întreabă-l pe consilierul militar”, a spus Biden la finalul discursului, în timp ce se pregătea să îi acorde lui Stoltenberg cea mai înaltă onoare civilă a națiunii.

Aplauzele din public au atenuat gafa, iar liderul de la Casa Albă a avut totuși prezența de spirit să se autoironizeze, recunoscând că a citit instrucțiunile ce-i erau destinate.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram