Lenin n-a murit, doar un pic s-a „hodinit”. Panoul care acoperea monumentul liderului bolșevic, de la Moldexpo, a fost demontat astăzi

Panoul imens, care acoperea ieri statuile lui Lenin, Dimitrov și Marx, de pe teritoriul Centrului Internațional Expozițional „Moldexpo” a fost scos astăzi. Potrivit reprezentanților Centrului, decizia de a instala bannerul ar aparține administrației restaurantului din apropiere. Aceștia le-au explicat oamenilor legii, care au mers încolo să clarifice situația, că a avut un eveniment și clienții au solicitat să nu-l aibă pe Lenin „alături”.

Solicitat de Ziarul Național, directorul general al Centrului „Moldexpo”, Carolina Chiper, a spus că monumentul respectiv, strămutat în anul 1991 din Piața Marii Adunări Naționale și dus unde se află astăzi, „nu este la balanța nimănui”.

Monumentul lui Lenin de la „Moldexpo” a fost de mai multe ori în centrul atenției. De exemplu, acum doi ani, statuia a fost învelită în „kulioace”, celebrele pungi negre cu calendar în care Igor Dodon ar fi primit bani de la Vlad Plahotniuc.

„Am făcut asta pentru că ei și-au permis să calce în picioare drapelul sfânt tricolor, pentru că au bătut femei și pentru că aici, în acest loc, Dodon și-a început cariera politică (a primit carnetul de partid din mâinile lui Vladimir Voronin, atunci când a intrat în Partidul Comuniștilor – n.r.). Dodon de aici a început să fure bani prin pungi de la oligarhi și să falimenteze R. Moldova. Este un loc simbol”, a spus atunci Vlad Bilețchi, unul dintre inițiatorii acțiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram