Mai socialiști decât socialiștii. Transfugii Nesterovschi și Lozovan luptă aprig pentru limba rusă și cea „moldovenească”

Foștii socialiști Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan vor ca limba rusă să obțină statut de limbă oficială pe teritoriul Republicii Moldova. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat zilele acestea la Secretariatul Parlamentului.

„Am înregistrat proiectul care va oferi limbii ruse statut de limbă oficială în Moldova. Noi demult știm ca limba rusă este una dintre cele mai răspândite limbi în țara noastră. În pofida acestui fapt, autoritățile limitează funcționalitatea acestei limbi în toate domeniile societății noastre. Acest lucru este inadmisibil”, a declarat deputatul Alexandr Nesterovschi.

De asemenea, cei doi deputați transfugi au anunțat că vor înregistra un alt proiect de lege, care va prevedea întoarcerea în Constițuie a „limbii moldovenești ”.

Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au părăsit recent fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și s-au aliniat „Mișcării Pentru Popor”, structură afiliată Partidului “ȘOR”. Recent ei au anunțat că vor crea propria formațiune politică, ccare va avea drept scop „îmbunătățirea relațiilor cu Federația Rusă”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *