Şeful campaniei PPE la alegerile din 2019, interogat în cadrul dosarului de corupție deschis la începutul lunii

Şeful campaniei Partidului Popular European (PPE) pentru alegerile europene din 2019, Dara Murphy, va fi audiat, la Bruxelles, în cadrul unei anchete în desfăşurare privind un presupus scandal de corupţie, relatează Agerpres. 

În total, autorităţile germane vor interoga, în colaborare cu autorităţile belgiene, opt persoane – atât actuali, cât şi foşti membri ai personalului PPE.

Amintim că poliția belgiană a făcut, la începutul lunii aprilie, percheziții la sediul din Bruxelles al Partidului Popular European (PPE) – cel mai vechi și cel mai mare grup politic european. 

Polițiștii ar fi descins la primul și la al treilea etaj din sediul PPE, de unde ar fi ridicat computere, într-o anchetă care ar viza presupuse fapte de corupție în timpul campaniei electorale pentru Parlamentul European din 2019.

Potrivit presei germane, ar fi vizat deputatul Mario Voigt, care a fost directorul campaniei online a liderului PPE Manfred Weber, în timpul campaniei electorale din 2019. Ancheta s-ar concentra pe atribuirea contractului pentru campania digitală unei companii din Turingia. Voigt este acum liderul CDU din Turingia.

Din familia popularilor europeni face parte și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Igor Grosu. PAS este membru asociat al PPE din martie 2023. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *