Maia Sandu cheamă oamenii la urne: Ieșiți la vot și decideți liber cum vreți să fie localitatea voastră

Președintele Maia Sandu i-a îndemnat pe alegători din cele peste 270 de localități să iasă la vot și să-și voteze primarii. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, președintele a scris că „oamenii au nevoie de administrații publice locale ce gestionează corect și eficient bugetul localităților și de primari care rezolvă problemele locuitorilor”. 

„Satele și orașele noastre se pot dezvolta doar dacă vor fi conduse de primari onești, care știu să crească bugetul localității prin crearea condițiilor pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea proiectelor. Moldovenii merită să aibă condiții de viață acasă ca în țările europene, indiferent în care regiune locuiesc. Moldova merită să fie membră a Uniunii Europene și putem îndeplini acest obiectiv doar împreună – administrația centrală, administrația locală și toți cetățenii. Ieșiți la vot și decideți liber cum vreți să fie localitatea voastră!”, se arată în mesajul președintelui. 

În Republica Moldova are loc cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale. Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 07:00 dimineața și se vor închide la 21:00. Scrutinul se desfășoară în 273 de localități, iar la el participă 544 de candidați, dintre care 488 sunt desemnați de partide politice, iar 56 sunt independenți.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin