VIDEO | România s-a calificat la campionatul european de fotbal, după ce a învins Israelul în Ungaria 

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat, sâmbătă seara, la EURO 2024, la opt ani de la ultima prezență la un Campionat European, după ce a învins selecționata Israelului cu 2-1. Golurile tricolorilor au fost marcate de către George Pușcaș și Ianis Hagi. 

Selecționata antrenată de Edward Iordănescu a obținut calificarea la turneul final din Germania înainte de ultimul meci din preliminarii, contra Elveției, care se va juca în 21 noiembrie, pe Arena Națională, la București.

Partida dintre România și Israel s-a disputat pe teren neutru, la Felcsut, în Ungaria, din cauza războiului dintre Israel și Hamas. 

Naționala României se află pe primul loc în clasamentul grupei I, la două lungimi în fața Elveției, care a remizat pe teren propriu în compania celor din Kosovo, scor 1-1. Tricolorii pot termina preliminariile în fotoliul de lider al grupei, dacă nu pierd în ultima etapă pe teren propriu în fața Elveției.

Pentru România, aceasta va fi a 6-a participare la un Campionat European, după EURO 1984, EURO 1996, EURO 2000, EURO 2008 și EURO 2016. Cel mai bun rezultat al României a fost înregistrat în 2000, când s-a calificat în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *