Maia Sandu, despre alegerile din Găgăuzia: Prefer să nu comentez ce se întâmplă acolo, până la o decizie finală, pentru că nu vreau să existe speculații 

Președintele Maia Sandu nu a dat nicio notă procesului electoral din autonomia Găgăuză și a refuzat să comenteze rezultatele scrutinului de duminica trecută. Potrivit ei, decizia a fost luată, pentru a nu lăsa loc de interpretări și speculații. 

„Eu prefer să nu comentez ce se întâmplă acolo, până la o decizie finală, pentru că nu vreau să fie speculații pe lucrurile pe care o să le spun. Sigur că noi, cu toții, ne dorim alegeri libere și corecte și ne dorim ca votul cetățenilor să fie un vot autentic. N-o să meargă Chișinăul să aleagă pentru cetățenii din autonomie conducerea de acolo. Dar alegerile trebuie să fie libere și corecte și sunt niște lecții pe care trebuie să le învățăm cu toții. Repet, aceste concluzii pe care le am, prefer să le fac publice după ce se încheie procesul”, a declarat Maia Sandu, la postul public de televiziune. 

Candidatul Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, a câștigat alegerile din 14 mai pentru funcția de bașcan în autonomie, devansându-l pe candidatul Partidului Socialiștilor, Grigori Uzun. Guțul a acumulat 52,39 la sută dintre voturile locuitorilor din UTA Găgăuzia. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin