Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru sportivii medaliați la Campionatul European de lupte: Eroii zilei sunt Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Vasile Diaconu

Președintele Maia Sandu le-a transmis un mesaj de felicitare sportivilor moldoveni, care au fost medaliați la Campionatul European de lupte, ediția 2023, desfășurat la Zagreb, în perioada 19-21 aprilie.

„Oamenii sunt cea mai mare bogăție a țării noastre. Noi ne mândrim cu cei ce ne sunt modele și clădesc din performanțele lor imaginea țării în lume. Astăzi, eroii zilei sunt sportivii Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Vasile Diaconu. Ei au urcat pe piedestalul învingătorilor la Campionatul European de lupte, ediția 2023, desfășurat la Zagreb în perioada 19-21 aprilie. Datorită lor drapelul Republicii Moldova a fost arborat de trei ori la această competiție”, a spus Maia Sandu.

Amintim că sportivii molodveni au avut o nouă evoluție spectaculoase în competițiile internaționale. Astfel, Anastasia Nichita a obținut medalia de aur și a devenit pentru a treia oară campioană europeană. Irina Rîngaci a obținut medalia de argint, iar Vasile Diaconu – medalia de bronz. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *