Maia Sandu și Nicu Popescu și-au încheiat vizita la ONU. Discuții și întâlniri cu mai mulți oficiali europeni și americani

Sandu Biden

Președintele și vicepremierul țării și-au încheiat vizita de lucru la segmentul înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite, care a avut loc la New York, SUA.

În marja Adunării Generale, președintele s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, cu care a discutat progresul Moldovei, provocările curente, securitatea regională și impactul războiului de la hotar.

De asemenea, șeful statului i-a întâlnit pe președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și prima doamnă, Jill Biden, și a avut o serie de întrevederi bilaterale cu liderii țărilor europene pentru a promova parcursul european al Republicii Moldova și pentru a consolida relațiile bilaterale.

Sandu a avut discuții cu omologii săi din mai multe țări europene, iar de la tribuna ONU, președintele a vorbit despre Republica Moldova în calitate de viitor membru al Uniunii Europene, o țară cu o clară apartenență la lumea liberă, notează Președinția într-un comunicat.

La rândul său, în discuțiile cu diverși oficiali, Nicu Popescu a pledat pentru susținerea valorilor democratice care stau la baza unei societăți dezvoltate. În marja acestei vizite, oficialul moldovean a avut întrevederi și discuții consistente cu omologii săi din țările europene, dar și cu alți oficiali de rang înalt, printre care secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, șeful diplomației europene, Josep Borell, percum și cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram