Arina Spătaru, agent sub acoperire? S-ar fi văzut în Israel cu Ilan Șor pentru a ajuta la dezvăluirea schemei de finanțare ilegală a partidelor 

Arina Spătaru, fost deputat al Platformei „DA” și actual lider al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), ar fi jucat un rol de „agent sub acoperire” în dezvăluirea unei scheme de finanțare ilegală a partidelor politice conduse de grupul infracțional al lui Ilan Șor.

Detalii din acest caz au fost prezentate în cadrul ședințe parlamentare de joi de către procurorul general interimar, Ion Munteanu, care a solicitat ridicarea imunității parlamentarilor Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi pentru a putea fi anchetați.

Deși nu a dezvăluit numele și denumirea partidului în cauză, Munteanu a afirmat că este vorba despre un fost deputat care a deținut mandatul în perioada 2019-2021 și care a acționat ca „agent sub acoperire”. Conform informațiilor prezentate, acest fost deputat s-a întâlnit cu Ilan Șor la Tel Aviv și a primit promisiuni cu privire la finanțarea unui nou partid cu orientare proeuropeană.

Cu toate acestea, Spătaru nu a acceptat propunerea lui Șor și a denunțat întreaga schemă a oamenilor legii. Prin această acțiune, toate activitățile legate de finanțarea ilegală a ALDE din partea grupului lui Șor au fost documentate de procurori și ofițerii CNA și SIS.  

Confirmarea faptului că Arina Spătaru a acționat în calitate de „agent sub acoperire” a fost furnizată chiar de reprezentanții ALDE. Aceștia au anunțat că liderul formațiunii va susține o conferință de presă vineri, 22 septembrie, în care va oferi dovezi și detalii suplimentare legate de acest dosar penal.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram