MALURI DE PRUT | După administrațiile locale, și instituțiile de învățământ din Republica Moldova se înfrățesc cu cele din România

Nu doar administrațiile locale din România și Republica Moldova stabilesc relații de colaborare între ele. Mai nou, acorduri de înfrățire au început să semneze și instituțiile de învățământ de pe cele două maluri ale Prutului. Una dintre ele este Școala Profesională din orașul Florești, care s-a înfrățit cu Școala Profesională „Hortensia Papadat-Bengescu” din comuna Ivești, județul Galați, România.

Semnarea acestui acord a fost posibilă grație Asociația Obștească „Luceafărul Răutului” din orașul Florești, se menționează într-un comunicat remis presei. Autorii inițiativei speră că parteneriatul cu o instituție similare din România va permite o mai cunoaștere reciprocă și un schimb util de experiență, avantajos ambelor părți.

„Proiectul constă în dezvoltarea unui mod de a gândi şi de a munci pentru cunoaşterea potenţialului creativ şi de implicare a colectivelor de elevi, a cadrelor didactice, cu scopul promovării competenţelor, valorilor educaţionale şi talentului. De asemenea, un rol important este și dezvoltarea cooperării şi colaborării între cadrele didactice implicate, în vederea schimbului de idei, de experienţe pozitive şi a prezentării muncii elevilor prin mediatizare”, notează organizația.

Acordul de colaborare vizează activități în comun, inclusiv parteneriate elaborarea unor proiecte transfrontaliere, finanțate din fonduri europene, „menite să întregească cultura națională, istoria, valorile și tradițiile românești”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram