VIDEO | Mihail Șaran a opus rezistență în momentul reținerii! Cum a fost prins omul de afaceri și ce l-a dat de gol

În presă au apărut primele imagini cu Mihail Șaran, fondatorul „Bismobil Kitchen”, care s-a ascuns timp de o săptămână de oamenii. Potrivit pulsmedia, care citează surse din poliție, Șaran a opus rezistență în momentul reținerii. 

Poliția a reușit să stabilească locația acestuia, după ce Șaran s-a conectat la contul său de Facebook de pe telefon. De asemenea, potrivit unui comunicat al IGP, în tot acest timp, învinuitul a fost ajutat de un prieten, care acum își ispășește pedeapsa cu suspendarea executării ei condiționate pentru răpirea unui automobil.

Fondatorul „Bismobil Kitchen” a fost reținut, în această dimineață, într-o casă părăsită din Durlești, municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„În urma măsurilor speciale de investigații, fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de angajații Inspectoratului Național de Investigații al IGP, într-o casă părăsită din localitatea Durlești”, anunță IGP într-un comunicat scurt.

În 12 aprilie, la cinci zile după ce a fugit din custodia poliției, Șaran a postat un mesaj pe Instagram, în care a explicat motivele pentru care a decis să evadeze. În mesajul, care a fost șters, la scurt timp după ce a fost postat, Șaran a spus că a decis să fugă, pentru că „nu mai are încredere în justiție” și că totul „este o mascaradă umilitoare”. 

Inițial, acesta a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv, dar măsura i-a fost schimbată în arest la domiciliu, de către Curtea de Apel Chișinău, ceea ce a făcut posibilă sustragerea lui de la urmărirea penală. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *