VIDEO | Inspectorii ANSA, în „vizită” la vânzătorii de carne din Piața Centrală, pentru a verifica marfa de pe tarabe

Descinderi matinale la Piața Centrală din Chișinău. Inspectorii ANSA au verificat dacă produsele alimentare expuse în vânzare, în preajma sărbătorilor pascale, corespund normelor fitosanitare. În primul rând, au fost vizați vânzătorii de carne, în special de miel, care reprezintă una dintre deliciile preferate ale moldovenilor pe masa de Paște. Deocamdată, nereguli nu au fost raportate.

Controalele, care au început la primele ore ale dimineții, au fost surprinse de activistul Vasile Costiuc, președintele Partidului „Democrația Acasă”, care i-a întrebat pe inspectori ce reguli ar trebui să respecte producătorii, pentru a-și putea comercializa marfa.

Un reprezentant al ANSA a explicat că, începând cu data de 4 aprilie, a intrat în vigoare un nou regulament, care îi vizează pe producătorii casnici și care, potrivit lui, facilitează accesul acestora în piețe. Condiția care se impune este ca ei să dispună de un certificat, eliberat de medicul veterinar, care să confirme că animalul sacrificat și expus în vânzare era sănătos. În cazul celorlalți comercianți, condițiile au rămas pe vechi.

SURSA VIDEO: facebook.com/OficialVasileCostiuc
Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin