Ministerul Culturii îi dă dreptate lui Ion Ceban: Considerăm oportună transformarea unei porțiuni din strada 31 august 1989 în spațiu pietonal

Ministerul Culturii recomandă conservarea și restaurarea porțiunilor păstrate a caldarâmului de pe strada 31 august 1989 și reconstituirea porțiunilor pierdute de pavaj cu pietre de același fel din alte sectoare ale centrului istoric al orașului. Mai mult, reprezentanții ministerului consideră oportună transformarea segmentul dintre strada Alexandr Pușkin și strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni în spațiu pietonal.

Concluziile au fost formulate în cadrul ședinței de lucru pe marginea Raportului Agenției Naționale de Arheologie, referitor la caldarâmului istoric din piatră de granit de pe strada 31 August 1989, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Culturii. 

„La etapa actuală se recomandă delimitarea și securizarea zonei în care s-a găsit pavajul, întrucât reconstrucția în această zonă se va relua doar după realizarea proiectului de restaurare, avizat corespunzător. În context, Ministerul Culturii își asumă lansarea unor discuții publice și conturarea unei  viziuni vis-a-vis de  crearea zonelor pietonale turistice în centrul istoric al orașului. Aceste propuneri vor fi discutate cu expertul și cu reprezentanții societății civile, precum și cu reprezentanții Primăriei mun. Chişinău. Recomandările generate pot fi incluse în proiectul de elaborare a Planului Urbanistic Zonal al Centrului (PUZ Centru)”, se mai arată în comunicat. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *