Ministerul Educației lansează un program gratuit de studiere a limbii române 

Ministerul Educației și Cercetării lansează un amplu program de studiere a limbii române. Acesta este destinat inclusiv adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero. Cursurile sunt gratuite, cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat. Lansarea programului a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă, de către ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.

Cursurile vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în mai multe regiuni din țară. Ministerul Educației și Cercetării preconizează că vor fi instruite, în 2023, peste 2500 de cadre didactice și în jur de patru mii de persoane adulte din diverse categorii profesionale, inclusiv refugiați din Ucraina.

La finele cursului de învățare a limbii române, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi. Programul național privind învățarea limbii române a fost aprobat de Guvern și se va desfășura pe parcursul anilor 2023-2025.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *