Ministrul Agriculturii le reproșează fermierilor: Banii oferiți pentru compensații sunt luați de la copii și bătrâni

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, le sugerează agriculturilor să le fie rușine, deoarece, spune el, banii pe care îi vor primi sub formă de compensații ar fi luați de la gura copiilor și bătrânilor. În acest fel el a ținut să le răspundă celor care susțin că suma de 200 de milioane de lei, identificată de Guvern pentru susținerea fermierilor, ar fi insuficientă. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul de azi” de la TVR Moldova.

„Dați-mi voie să vă spun eu acuș: sunt suficienți sau nu sunt suficienți. Toți acești bani sunt luați de la copii, bătrâni, de la dumneata, de la 2,5 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova, din economia națională a Republicii Moldova, pentru că Guvernul conștientizează, fără ca să ne spună nimeni, sub o formă sau altă, că au o situație extrem de complicată. Acești bani nu sunt ai Ministerului Agriculturii, nu sunt al lui Bolea personal, al lui Recean sau cuiva și eu nu vreau să le dau, sau prim-ministrul nu vrea să le dea. Sunt ai fiecăruia dintre noi, inclusiv al copilului care s-a născut ieri, care trebuie să primească indemnizație și care are viitor în Republica Moldova”, a declarat Vladimir Bolea.

Ministrul Agriculturii mai consideră că acest fapt este conștientizat de majoritatea celor vizați.

„Și toată lumea spune: Sărut mâna, moldoveni, pentru ajutorul pe care îl oferiți sub forma de bani, și Ministerul Agriculturii îl distribuie mai departe agricultorilor”, a mai spus ministrul Bolea.

Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat că suspendă protestul până pe 1 august, în condițiile în care începe recoltarea, iar agricultorii trebuie să se întoarcă pe câmpuri.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram