Replica fermierilor pentru ministrul Bolea, după ce le-a reproșat că iau bani de la gura copiilor: Când au dublat salariile miniștrilor, nu s-a opus

Declarația ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, care le-a reproșat fermierilor că ar lua bani de la gura copiilor și bătrânilor, atunci când li se acordă compensații, i-a scandalizat pe cei din urmă. Asociația „Forța Fermierilor” a venit cu o replică, în această dimineața, în care îl acuză de cinism și îi amintesc că, atunci când era în opoziție, avea cu totul altă părere în legătură cu implicarea statului în susținerea agricultorilor.

Fermierii notează, într-o declarație publică, că Guvernul ar fi trebuit să identifice cu mult timp în urmă bani pentru compensarea pierderilor fermierilor. În plus, putea solicita solicita foduri în acest sens de la Uniunea Europeană, cum au făcut toate țările din regiune, nu să „ia de la gura copiilor și bătrânilor”, cum afirmă ministrul Bolea.

„Rămâne mare-mare întrebare de ce persoanele abilitate nu și-au făcut treaba și au tărăgănat timp de 9 luni adresarea către UE. Nu am văzut să răspundă cineva pentru acest act de sabotaj. Recent, cu mare întârziere, ministrul Agriculturii a solicitat la Bruxelles suport financiar în valoarea de circa 1,2 mlrd lei pentru depășirea crizei fără precedent în agricultură. Asociația „Forța Fermierilor” a propus reducerea acestei sume la 700 de milioane lei”, se spune în declarație.

Mai mult, fermierii atrag atenția că suma de 200 de milioane de lei, destinată susținerii sectorului agrar, nu este cu mult mai mare față de cea alocată pentru majorarea salariilor miniștrilor și secretarilor de stat.

„Nu am auzit ca domnul ministru să refuze dublarea salariului din contul copiilor și pensionarilor”, menționează agricultorii.

În context, ei îi mai amintesc ministrului Bolea că, în urmă cu trei ani, el susținea întocmai revendicările acelorași fermieri, care protestează și astăzi.

„Nu credem că atunci poporul Moldovei a fost mai bogat. Regretăm că acum domnul Bolea acționează ca politician cinic și nu ca un om de stat. În concluzie, atenționăm că declarațiile iresponsabile și pline de populism electoral ale unor demnitarilor de rang înalt sunt foarte periculoase și provoacă doar tensiuni în societate”, se mai spune în declarația fermierilor.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram