A doua noapte de proteste violente în Franța, după ce poliția a ucis un adolescent de origine algeriană. Macron convoacă Consiliul de Securitate

Protestatarii au tras focuri de artificii asupra poliției și au incendiat mașini în suburbia Nanterre din Paris, miercuri, în a doua noapte de proteste după împușcarea mortală a unui adolescent de 17, care a fost oprit în trafic de poliție, relatează Reuters.

Zeci de maşini şi coşuri de gunoi au fost incendiate, potrivit jurnaliştilor AFP aflaţi la faţa locului. Cuvintele „Justiţie pentru Nahel” şi „Poliţia ucide” au fost inscripţionate cu spray pe faţada unei clădiri.

Confruntările cu poliţia au avut loc într-un cartier din oraş, care fusese deja scena unor confruntări între locuitori şi poliţie în ziua precedentă. Au fost lansate gaze lacrimogene ca răspuns la aruncarea de pavele.

În total, 150 de persoane au fost arestate în noaptea de miercuri spre joi, după ce mai multe clădiri publice au fost „incendiate sau atacate”, au anunțat autoritățile.

Macron a făcut, miercuri, un apel la calm și a cerut respect pentru familia tânărului ucis. Președintele francez a spus că sistemul de justiție trebuie lăsat să-și facă treaba. După o a doua noapte de violențe însă președintele a convocat o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al țării.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram