Ministrul de Externe al Ucrainei: Dacă rămânem fără arme, vom lupta cu lopețile

Dmitro Kuleba

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a îndemnat Congresul SUA să aprobe cât mai curând pachetul de 60 de miliarde de dolari necesar pentru a continua sprijinul militar către Kiev, avertizând că „timpul se scurge” în fața ofensivei reînnoite a forțelor armate ruse din estul Ucrainei.

Kuleba a afirmat din nou că o înfrângere militară a Ucrainei ar putea deschide calea către o confruntare directă între Rusia și NATO și, prin urmare, către o potențială intervenție a forțelor armate americane.

„Oricare ar fi prețul sprijinirii Ucrainei acum, prețul pentru remedierea situației din lume dacă Ucraina pierde va fi mult, mult mai mare. Chiar dacă rămânem fără arme, ne vom lupta cu lopețile, pentru că este în joc existența acestei națiuni”, a declarat Kuleba în cadrul unui interviu acordat ABC News.

Presat de ideea că Ucraina va trebui într-o zi să negocieze cu Rusia, Kuleba a exclus orice discuții cu regimul Putin până când Kievul va fi într-o poziție mult mai puternică pe câmpul de luptă, relatează Ukrainska Pravda.

Kuleba a recunoscut că armata rusă „și-a învățat lecțiile” și acum este „mult mai bine adaptată la acest război”, dar a prezis „mai multe înfrângeri” pentru Rusia în acest an. Forțele ruse au devenit mai hotărâte pe câmpul de luptă în ultimele săptămâni, câștigând teritorii mici în estul Ucrainei, în jurul orașului asediat Avdiivka.

Totuși, ministrul de externe al Ucrainei a susținut că acele câștiguri „minimale” ale Rusiei au venit cu „un preț extrem de mare” și a respins ideea că Rusia are acum avantajul pe câmpul de luptă.

Kuleba a refuzat să comenteze direct atacurile cu drone ale ucrainenilor asupra Rusiei, dar a sugerat că astfel Kievul încearcă să arate că războiul din Ucraina are un impact negativ asupra Rusiei.

„Președintele Putin trebuie să explice poporului său de ce se întâmplă toate acestea. Cred că este util să îi facem ocazional (rușii – n.red.) să conștientizeze că realitatea din afara televizoarelor lor este diferită și poate fi mult, mult mai rea decât propaganda lor”.

Distribuie acest articol

One thought on “Ministrul de Externe al Ucrainei: Dacă rămânem fără arme, vom lupta cu lopețile

  1. Nu “vom lupta“, Dmitro, că tu sigur n-o să fii pe acolo cu lopata în mână.
    “Vor lupta“, adică fraierii de rând. N-o să vă vadă nimeni cu arma în mână pe front, nici pe tine, nici pe specialistul în cântat la pian fără izmene și fără mâini 😄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram