Mircea Geoană, mesaj de Ziua Națională a României: Toţi aparţinem unei singure naţiuni

Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis un mesaj emoționant, plin de înțelesuri istorice, cu ocazia Zilei Naționale a României. Oficialul a accentuat sentimentul puternic de unitate în rândul românilor și a îndemnat la capacitatea de a reîmbrățișa identitatea națională.

„Puterea noastră interioară, a românilor din ţară sau din diaspora, este dată de măsura în care vom avea capacitatea ca, după peste 30 de ani de când ne‑am câştigat libertatea şi la aproape 20 de ani de când am intrat în lumea euroatlantică, să reîmbrăţişăm Ideea Naţională şi să vedem cu luciditate ce ne împiedică să ne atingem întreg potenţialul. Toţi aparţinem unei singure naţiuni faţă de care avem obligaţia să ne strângem rândurile şi să‑i dăm şansa unui nou început”, scrie pe Facebook secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Geoană a evidențiat schimbările semnificative în poziționarea României în contextul geopolitic și integrarea sa strânsă cu Occidentul.

„Însă, niciodată de-a lungul existenţei României moderne nu am avut ca astăzi, mai mult decât o alianţă militară, o apartenenţă la structuri de integrare atât de intime cu Occidentul. Dacă, până la intrarea în NATO şi în UE, România – în diversele sale întrupări statale cu geometrie variabilă, în funcţie de raportul de forţe între Marile Puteri – era mai degrabă o bucată importantă de geografie strategică, astăzi Occidentul instituţional este aici”, a punctat Geoană.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram