Mitropolia Moldovei confirmă autenticitatea scrisorii transmise de Mitropolitul Vladimir către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse

Vladimir-Cheibaș

Secretarul Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, Vadim Cheibaș, a confirmat pentru Ziarul NAȚIONAL că ÎPS Vladimir i-a trimis Patriarhului Kirill al Rusiei, pe 5 septembrie curent, o scrisoare în care îi reproșează faptul că face prea puțin pentru a susține această entitate din Republica Moldova și că războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina se răsfrânge negativ asupra imaginii Bisericii Ortodoxe din Moldova.

„Da, este adevărat, o asemenea scrisoare a fost trimisă de Mitropolitul Vladimir pe 5 septembrie 2023”, a declarat Vadim Cheibaș pentru Ziarul NAȚIONAL.

Întrebat dacă Mitropolitul Vladimir a primit vreun răspuns de la superiorul său de la Moscova, inclusiv la întrebarea pe care i-a pus-o în scrisoare „cum poate fi evitată prăpastia care s-a deschis în urma invaziei ruse în Ucraina, pe de o parte, și creșterea neîncrederii atât din partea preoțimii, cât și a poporului față BOM, care e legată de interesele rusești”, Cheibaș a răspuns: „Încă nu. Așteptăm”.

De asemenea, Vadim Cheibaș nu a putut să le spună jurnaliștilor de la Ziarul NAȚIONAL când sau dacă ar putea veni, în general, un răspuns din partea Patriarhului Kirill.

„Nu cunosc. Acum pot doar să vă confirm că această scrisoare a fost trimisă Patriarhului Kirill”, a conchis Cheibaș.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin