România va avea la granița cu Ucraina cel mai performant sistem anti-drone din Europa

sistem anti-drone

România va avea instalat pe teritoriul său, cât mai curând posibil, un sistem nou, modern, de apărare anti-dronă, au informat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Potrivit acestora, România va primi spre folosinţă acest sistem în baza unui acord încheiat cu un stat partener, cu acordul NATO. Este vorba despre cel mai performant sistem anti-drone din Europa, potrivit Hotnews.

Sistemul se va baza pe tehnologia dezvoltată de mai multe state membre NATO, potrivit surselor citate de G4Media. În primă fază, tehnologia va putea fi doar utilizată de România, urmând ca sistemul de apărare să fie cumpărat doar dacă statele furnizoare vor fi de acord.

Decizia guvernului de la București de a instala un astfel de sistem de apărare a venit după ce pe teritoriul României au ajuns cel puțin patru drone utilizate de Rusia în atacurile asupra Ucrainei.

Trei drone au căzut chiar lângă Dunăre – granița naturală dintre România și Ucraina, dar una a fost găsită la doar zece km de Tulcea, mult în interiorul teritoriului național. Oficialii Ministerului român al Apărării au anunțat public că nu are mijloace prin care să intercepteze dronele kamikaze utilizate de Rusia în Ucraina.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin