Monumentului Eroilor Români din satul Văsieni, distrus sub ocupația sovietică, reconstruit cu susținerea financiară a Guvernului României

Monumentului Eroilor Români din satul Văsieni, raionul Ialoveni, a fost sfințit astăzi de un sobor de preoți ai Mitropoliei Basarabiei, după ce a fost reconstruit din temelii cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernul României.

„Am participat astăzi la dezvelirea și sfințirea Monumentului Eroilor Români din satul Văsieni, raionul Ialoveni. Monumentul ridicat în memoria soldaților români care au căzut în Primul Război Mondial a fost construit inițial în 1938 și distrus apoi sub ocupația sovietică. Reconstrucția monumentului a fost făcută cu susținerea financiară a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României”, a scris pe Facebook secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

La eveniment au participat președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru, primarul satului Văsieni, Sergiu Candu, Preasfințitul Părinte Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud și atașatul apărării din cadrul Ambasadei României la Chișinău.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin