Naufragiu în Marea Nordului după coliziunea a două nave. Mai multe persoane sunt date dispărute

Mai multe persoane sunt date dispărute în urma unei coliziuni între două nave de marfă în Marea Nordului,  în largul coastelor germane. Potrivit informaților preliminare, unul dintre cargoboturi s-a scufundat marți dimineața, după cum a anunțat Comandamentul Federal pentru Situații de Urgență. Numeroase nave sunt în prezent în căutarea naufragiaților, relatează Der Spiegel.

Coliziunea dintre cargoboturile „Polesie” sub pavilion Bahamas și „Verity” sub pavilion britanic a avut loc marți dimineața, în jurul orei cinci, la aproximativ 22 de kilometri sud-vest de insula Helgoland.

Comandamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că nava cargo „Verity”, cu o lungime de 91 de metri și o lățime de 14 metri, s-a scufundat ulterior. O persoană a fost salvată din apă și primește îngrijiri medicale, dar salvatorii caută în continuare mai multe persoane care sunt date dispărute.

„Știm acum că erau șapte persoane la bordul acestei nave. Până acum am reușit să salvăm cel puțin o persoană, iar căutarea altor persoane dispărute este în desfășurare. Încă nu este clar cum ar fi putut avea loc coliziunea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentul pentru Situații de Urgență, Benedikt Spangardt într-un interviu acordat pentru tagesschau24.de. 

Pe lângă vasele de salvare, autoritățile intervin cu avioane și elicoptere cu senzori speciali, mai transmite Comandamentul german.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *