VIDEO | Scandal monstru în România, după ce pe internet a apărut un video în care elevii își bat joc în ultimul hal de o profesoară

Presa din România publică imagini revoltătoare cu o profesoară de engleză dintr-o localitate din județul Prahova, care este batjocorită în ultimul hal de către elevii săi.

Comportamentul de cea mai joasă speță a elevilor este filmat de unul dintre ei și au fost postate ulterior pe internet. Niciunul dintre elevi nu a intervenit pentru a opri actele pline de cruzime ale colegilor. Batjocura a continuat până când profesoarei i-au dau lacrimile. 

Autoritățile au deschis o anchetă

Filmările au ajuns la conducerea şcolii şi la poliţie, care investighează cazul. Cu o reacție a venit și Ministerul Educației din România. Într-un comunicat de presă, reprezentanții ministerului au anunțat că, la nivelul unității școlare, au fost deja demarate acțiuni pentru stabilirea contextului, precum și a demersurilor de urmat în perioada următoare. S-a solicitat, de asemenea, sprijinul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova. 

„Ministerul Educației va continua să țină legătura cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, atât pentru a avea informații asupra faptelor produse, cât și pentru a oferi, dacă va fi necesar, sprijin comunității școlare. Ministerul Educației a demarat discuții cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții pentru a se identifica soluții de îmbunătățire a procesului de prevenție și de intervenție în situații de violență în mediul școlar”, se arată în comunicat

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *