Noua componență a CSM ar putea fi numită de Comisia pentru Situații Excepționale. Chicu: Uzurparea puterii în stat e o crimă gravă!

Noua componență a Consiliului Superior al Magistraturii, care nu a putut fi aleasă la adunarea de astăzi a judecătorilor, ar putea fi numită de către Comisia pentru Situații Excepționale, ceea ce ar duce la o situație fără precedent în istoria Republicii Moldova. Ipoteza a fost lansată de fostul premier Ion Chicu. 

“Probabil, Litvinenco i-a sugerat Maiei să voteze noul CSM la Comisia Situații Excepționale, dacă judecătorii nu înțeleg de “bună voie”. Maia Sandu, va avertizăm despre faptul, că uzurparea puterii de stat este o crimă deosebit de gravă”, a scris Chicu pe pagina sa de facebook. 

Reacția lui Chicu vine după anunțul Maiei Sandu de astăzi seară, care a declarat că va convoca, pentru luni, ședința Consiliului Suprem de Securitate, pentru a discuta situația de justiție. 

„Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Înțeleg totuși că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în Moldova. Anunț că voi convoca pentru luni, la ora 14:00, Consiliul Suprem de Securitate, în legătură cu situația excepțională din justiție. Avem o situație excepțională în justiție, după decizia de azi a Adunării Generale a Judecătorilor, care a amânat și a blocat activitatea CSM. Am convocat CSS pentru luni și acolo vom discuta măsuri extraordinare, pornind de la situația pe care o avem”, a menționat președintele Maia Sandu.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *