O fetiță de doi ani, ucisă în urma unui nou atac rusesc cu rachete. Până acum, războiul a luat viețile a aproape 500 de copii ucraineni

O fetiţă de doi ani a fost ucisă şi alți 22 de oameni au fost răniți, între care cinci copii, în urma căderii unei rachete ruseşti în apropierea oraşului Dnipro, în centrul Ucrainei. Imagini postate pe reţele de socializare arată echipe de salvare lucrând în zona unei clădiri dărâmate şi fumegânde, în mijlocul unor grămezi de materiale de construcţie contorsionate.

După atacul de la Dnipro, Rusia a lansat un nou val de lovituri aeriene în cursul nopţii trecute asupra Ucrainei. Forţele aeriene ucrainene au declarat duminică că au distrus mai mult de jumătate dintre ţintele aeriene ruse.

Patru dintre cele şase rachete de croazieră şi trei dintre cele cinci drone Shahed de fabricaţie iraniană lansate de Rusia au fost doborâte, au precizat forţele aeriene ucrainene. Administraţia militară a oraşului Kiev a declarat anterior că toate ţintele lansate de Rusia au fost interceptate în timp ce se apropiau de capitală.

Două rachete de croazieră ruseşti au lovit noaptea trecută aeroportul militar din apropierea localităţii Kropivniţki, a indicat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene.

Până acum, războiul a ucis cel puţin 485 de copii în Ucraina şi a rănit aproape 1.500, a anunţat duminică, procurorul general al ţării.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *