O nouă dronă a căzut pe teritoriul României! Un crater uriaș s-a format în locul în care s-a prăbușit

dronă România

Încă o dronă a căzut, în noaptea de miercuri spre joi, pe teritoriul României, la granița cu Ucraina. Aparatul de zbor s-ar fi prăbușit în jurul orei 00.30 în proximitatea localității Plauru, din județul Tulcea. Informația a fost confirmată de ministerul Apărării de la București

„În baza informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației”, se arată în comunicatul ministerului.  

Potrivit autorităților, drona transporta încărcătură explozivă. Conform presei din România, în urma exploziei s-a creat un crater uriaș de 1,5 metri adâncime și 4 metru diametru, iar în interior se afla fibră de carbon care fumega.

„În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu  posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru”, se mai arată în comunicatul ministerului Apărării din România.

În această noapte, forțele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România.

De la începutul lunii septembrie până acum alte trei drone au fost au căzut pe teritoriul României, în zone din județul Tulcea.

Raportul privind dronele căzute în Deltă a fost finalizat şi înaintat Parchetului General, iar, potrivit informaţiilor, acestea au fost lovite de apărarea antiaeriană ucraineană şi nu au vizat teritoriul României, a afirmat, miercuri, ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr. Oficialul a mai amintit că impactul dronelor a fost fără explozie, dronele neavând echipamente de luptă active. De asemenea, a spus că în aceste cazuri nu au existat pagube materiale sau victime.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *