O secție a Spitalului de Urgență din Capitală, renovată și dotată cu echipament modern. Investițiile ajung la 49 de milioane de lei

Unitatea Primiri Urgențe (UPU) a Institutului de Medicină Urgentă (IMU) a fost inaugurată, după ce a fost renovată și dotată cu echipamente medicale de ultimă generație. Costurile investițiilor ajung la 49 de milioane de lei, dintre care 34 de milioane lei au fost alocate de Ministerul Sănătății, iar aproximativ 15,2 milioane de lei – de Uniunea Europeană.

Unitatea Primiri Urgențe, care are o suprafață de circa două mii de metri pătrați, a fost renovată după toate standardele internaționale, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății. 

„Asistența medicală va fi oferită, în funcție de gravitatea stării pacienților, în zonele: roșie, galbenă, verde și albastră, spații dotate cu dispozitive, precum ventilatoare pulmonare, aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, electrocardiografe, dar și mobilier medical – paturi multifuncționale, lămpi de operație, etc. De asemenea, UPU dispune de un tomograf computerizat performant, unicul de acest fel din țară, în valoare de circa un milion de euro, care permite stabilirea rapidă și cu precizie înaltă a diagnosticului, în cazul pacienților cu accident vascular cerebral, traumatisme, hemoragii interne, infarct miocardic, afecțiuni respiratorii și alte urgențe medicale”, se mai arată în comunicatul ministerului. 

Unitatea Primiri Urgențe a fost renovată în cadrul proiectului transfrontalier România-Republica Moldova „SMURD-2”. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *