Parlamentul a decis! Ministrul Justiției va putea convoca Adunarea Generală a Judecătorilor și pe cea a Procurorilor 

Parlamentul a oferit ministrului Justiției dreptul de a convoca Adunarea Generală a Judecătorilor și pe cea a Procurorilor. Un proiect de lege, votat în lectura a doua, a fost votat astăzi de Legislativ. 

Decizia a fost luată pentru a preveni o eventuală situație de blocaj în ceea ce privește convocarea, în lipsa cvorumului, a întrunirilor la care urmează să fie aleși membri Consiliului Superior al Magistraturii și ai Consiliului Superior al Procurorilor. 

De asemenea, potrivit proiectului de lege, în cazul în care Adunarea Generală a Judecătorilor sau a Procurorilor nu s-a desfășurat din lipsă de cvorum, adunarea repetată va putea fi desfășurată în termen restrâns, iar cvorumul, redus la o treime.

Totuși, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, speră că vineri, 17 martie, atunci când este programată Adunarea Generală a Judecătorilor, la care urmează să fie aleși membrii CSM, nu va fi nevoită să facă uz de noile posibilități și speră că va exista cvorum la întrunire.

„Este extrem de important ca judecătorii să-și asume această responsabilitate și decență, să participe activ la această adunare și să purceadă la alegerile respective, deoarece avem nevoie de un CSM funcțional, care să demareze rezolvarea problemelor din sistemul judecătoresc”, a declarat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin