Parlamentul se întrunește din nou în ședință! Prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile, pe ordinea de zi 

Parlamentul va examina astăzi solicitarea Guvernului de a prelungi starea de urgență cu încă 60 de zile. Motivul – războiului din Ucraina. Executivul motivează această necesitate prin faptul că este nevoie de a lua anumite decizii legate de domeniul energetic, justiție sau refugiați, în mod urgent, fără a parcurge mai multe etape legislative. Opoziția parlamentară susține că în acest fel actuala guvernare face abuz de putere.

Pentru a lua această decizie este nevoie de cel puțin 51 de voturi ale deputaților. În acest caz, starea de excepționalitate va rămâne în vigoare, cel puțin până în august, când se împlinesc doi ani de la preluarea puterii de către PAS. Astfel, actuala guvernare a funcționat în regim normal mai puțin de două luni, pentru că ulterior a instituit stare de urgență, pe care a tot prelungit-o continuu.

În total, pe ordinea de zi sunt incluse nouă proiecte, unul dintre care se referă la constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram