VIDEO | Ucraina manifestă interes maxim pentru summit-ul european din 1 iunie și va fi reprezentată la cel mai înalt nivel, spune consilierul lui Zelenski

Consilierul administrației prezidențiale de la Kiev, Mihail Podoleak, susține că Summitul Comunității Politice Europene este un eveniment foarte important pentru viitorul european al țării sale, dar și al Republicii Moldova. Totuși, el a evitat să spună dacă la acest for va fi prezent Volodimi Zelenski, însă a dat asigurări că Ucraina va fi reprezentată la „cel mai înalt nivel”.

„Ucraina activ participă la summit-uri. Pentru noi este un eveniment important. Asemenea summit-uri sunt determinante, din punct de vedere a mișcării Ucrainei, sincronizat cu Republica Moldova, către comunitatea europeană. Cu siguranță, oficialii de cel mai înalt rang vor fi prezenți la summit, puteți să nu aveți niciun dubiu”, a declarat Podoleak, la emisiunea Moldova LIVE, de la Exclusiv TV.

El a precizat că anunțul privind o eventuală participare a lui Volodimir Zelenski la acest eveniment va fi anunțată chiar în ziua respectivă, din raționamente de securitate.

Summitul Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie, în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, la Castelul Mimi, și va aduna aproximativ 50 de lideri europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram