Partidul „ȘOR” va contesta la CC hotărârea Parlamentului privind ridicarea mandatului de deputat al lui Ilan Șor

Partidul „ȘOR” va contesta la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului privind ridicarea mandatului de deputat al lui Ilan Șor, se anunță într-un comunicat al formațiunii. 

„Partidul „ȘOR” a luat act de abuzul fără precedent, finalizat astăzi prin votarea de către majoritatea parlamentară a hotărârii ilegale de încetare a mandatului lui Ilan Șor. Fără a aștepta o decizie irevocabilă din partea tuturor instanțelor de judecată, fără a respecta jurisprudența CEDO și a Curții Constituționale, guvernarea a mers pe calea abuzului și sfidării Legii Fundamentale. Declarăm că această hotărâre neconstituțională va fi contestată imediat la Curtea Constituțională. Acest act contravine flagrant principiilor unui mandat reprezentativ și sfidează alegerea poporului. Acest caz va fi un test pentru respectul statului de drept în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor a fost lipsit de mandatul de deputat, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului. Decizia a fost luată cu votul a 56 de deputați PAS. Deputați Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu au votat. 

Proiectul de hotărâre a fost elaborat ca urmare a deciziei Curții de Apel prin care Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de escrocherie și de spălare de bani și a fost condamnat pentru 15 ani de pușcărie. Sentința este una definitivă și executorie, însă poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin