PAS vrea să facă împreună cu PSRM o „alianță pentru oameni” în Consiliul municipal Chișinău

Liderul fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Zinaida Popa, a făcut un apel public către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pentru formarea unei „coaliții pentru oameni” în Consiliul municipal Chișinău, cu scopul de a rezolva problemele urgente cu care se confruntă orașul.

„Haideti să ne unim și să facem o coaliție pentru oameni și să rezolvăm problemele stringente: serviciul de asistență personală, grupe cu program prelungit și compensații la încălzirea locuințelor. Fac un apel deschis, haideti să facem o coaliției pentru oameni”, a declarat Popa în cadrul emisiunii InProfunzime de la ProTV Chișinău.

Liderul PSRM în cadrul CMC, Adrian Lebedinschi, a răspuns pozitiv la acest apel, exprimându-și disponibilitatea de a discuta și de a colabora cu PAS.

„Doamna Popa, eu v-am spus, sunt gata. Vreți să lucrăm, haideti să ne așezăm împreună și să vedem ce putem face. Dvs. aveți experiență destul de mare în CMC, eu încă nu am”, a declarat Lebedinschi.

Acum câteva zile, PAS, precum și mai mulți reprezentanți ai societății civile apropiați de partidul de guvernare, au acuzat fracțiunea MAN din Chișinău că s-au aliat cu PSRM, în contextul aprobării componenței celor cinci comisii de specialitate din cadrul consiliului. Deși PAS a propus o anumită componență, aceasta nu a fost aprobată, deoarece MAN și PSRM au obținut votul majoritar.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram