Ministrul român de Externe, alături de omologul său din R. Moldova: Nu veți fi niciodată singuri

R. Moldova nu va fi niciodată singură, iar România va face totul ca autoritățile de la Chișinău să-și îndeplinească obiectivele de consolidare a rezilienței și de avansare în parcursul de integrare europeană. Declarațiile au fost făcute de ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, în cadrul unei conferință de presă comune cu omologul său moldovean, Mihai Popșoi, aflat în prima sa vizită oficială la București.

„R. Moldova se află în prima linie a războiului hibrid al Kremlinului. Ultimii doi ani au fost extrem de dificili pentru guvernarea de la Chișinău. Vedem tentative de manipulare și acțiuni orchestrate din exterior. Din fericire, R. Moldova a rezistat și va rezista în continuare. Legăturile Chișinăului cu Bruxellesul sunt tot mai strânse” a mai declarat Odobescu.

La rândul său, Mihai Popșoi a declarat că împreună cu omologul său român au convenit aprofundarea parteneriatului strategic bilateral, menționând că în perioada următoare ar putea fi organizată o nouă ședință comună a Guvernelor din R. Moldova și România.

„Am beneficiat de asistență masivă din partea României în dezvoltarea și modernizarea statului nostru. Am fost asigurat încă o dată că România va continua să ne acorde sprijin prioritar cuprinzător și solid în proiectele care vizează consolidarea securității energetic, dezvoltarea infrastructurii, dar și în avansarea pe parcursul integrării”, a afirmat Popșoi.

În perioada 5-6 februarie, vicepremierul Mihai Popșoi efectuează o vizită de lucru la București, la invitația ministrului român de Externe. În cadrul vizitei ministrul Popșoi are întrevederi cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă și președintele Comisiei pentru Politică Externă, Senatul României, Titus Corlățean.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram