Ion Ceban susține că împotriva Primăriei are loc un atac fără precedent din partea PAS: constrângeri bugetare, proteste false și campanii de dezinformare

Administrația municipiului Chișinău este ținta unei ofensive instituționale fără precedent, susține primarul Capitalei, Ion Ceban, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare. Potrivit lui, atacul poartă un caracter complex și se desfășoară pe mai multe planuri: de la constrângeri bugetare și tentative de a controla politic direcțiile municipale, până la proteste false și campanii ghidate de dezinformare. 

„Atacul împotriva Chișinăului este amplificat prin canale de informare controlate politic, bloggeri și formatori de opinie rău intenționați. Spre regret, sunt folosite pe larg instrumente periculoase, precum dezinformarea și știri false. Zilnic, în Chișinău sunt produse și distribuite materiale și postări tendențioase menite să justifice această ofensivă împotriva administrației capitalei. Autorii acestor acțiuni periculoase își doresc o administrație marionetă în Chișinău și pregătesc o escaladare a tensiunilor în jurul primăriei Capitalei”, a scris Ion Ceban. 

Primarul a publicat și o un pliant, distribuit în Capitală, care a fost elaborat și achitat din bugetul PAS. 

Acest lucru este confirmat și de reprezentanții PAS, care au recunoscut, într-un comentariu pentru Newsmaker, că formațiunea se află în spatele afișelor care au provocat indignarea primarului. 

„Este o acțiune de informare a locuitorilor din Chișinău despre faptul că primarul a tăiat finanțarea și a blocat funcționarea grupelor cu program prelungi, deși în bugetul provizoriu sunt prevăzute 18 milioane de lei pentru grupele cu program prelungit, însă Ion Ceban refuză să-i cheltuie pentru copii. Bani în buget sunt. Grupele cu program prelungit trebuie în continuare finanțate din bugetul Primăriei Chișinău! Pentru aceasta, este necesară decizia Consiliului Municipal Chișinău”, a declarat pentru sursa citată purtătorul de cuvânt al PAS Chișinău, Sergiu Bejenari. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram