Peste 30 de mașini au derapat de pe drumurile naționale, din cauza zăpezii și drumurilor blocate

Cel puțin 33 de șoferi au avut nevoie de ajutorul salvatorilor și poliției, după ce au derapat cu mașinile de pe traseele naționale. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Naționale, din cauza zăpezii din nordul țării, pe parcursul serii și nopții trecute au fost implicați peste 170 de polițiști, fiind formate zeci de echipe mobile de patrulare, care au monitorizat situația rutieră, atât pe drumurile naționale, cât și prin localități.

„În rezultat, polițiștii au intervenit pentru deblocarea transportului derapat de pe traseu în 33 de cazuri, totodată fiind întreprinse măsuri de eliberare a tronsoanelor de drum blocate prin înzăpezire. Colegii noștri sunt prezenți în continuare pe întreg teritoriul țării pentru supravegherea traficului și acordarea suportul necesar cetățenilor”, anunță Poliția Națională, într-un comunicat. 

Amintim că a nins puternic noaptea în mai multe raioane din nordul țării, iar vântul puternic și viscolul au dat peste cap circulația pe drumurile naționale. Două puncte de trecere a frontierei au fost închise pe timp de noapte, iar nămeții au blocat o intrare într-o localitate din raionul Râșcani. De asemenea, zeci de mașini au rămas blocate pe drumurile impracticabile. 

Citește și: Iarna în aprilie devine un fenomen ciclic. Și în urmă cu șase ani, o calamitate similară a făcut prăpăd | GALERIE FOTO

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *