Premierul Recean se alătură îndemnului Maiei Sandu și cheamă cetățenii în PMAN, în 21 mai

Premierul Dorin Recean a cerut echipei guvernamentale să se mobilizeze și să participe la Marea Adunare Națională „Moldova Europeană”, convocată de către președinta Maia Sandu pentru data de 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Oficialul a declarat, în debutul ședinței de Guvern, că „o mână de criminali” ar încerca să creeze impresia că în R. Moldova ar fi „haos” și că moldovenii ar susține războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

„Ei vor să creeze impresia că moldovenii susțin acest război al Rusiei în Ucraina. Ei vor să creeze impresia că noi, ca stat, nu suntem europeni. Noi, totuși, suntem altfel. Noi am demonstrat că, da, datorită Ucrainei noi nu avem aici rachete, război, dar avem aceste atacuri hibride la care acești cetățeni puțini, dar, cum am zis, cu mintea criminală, participă”, a declarat premierul Recean, citat de ziarulnational.md.

Astfel, el a îndemnat cetățenii să răspundă apelului făcut de Maia Sandu și să se alăture manifestației care va avea loc în 21 mai.

„Doamna președintă Sandu a anunțat Adunarea „Moldova Europeană” pentru 21 mai și chem pe toată lumea să participăm și să demonstrăm că noi vrem pace și suntem un popor care știm ce vrem, care știm să muncim, care și-a ales un parcurs – parcursul integrării europene, să construim Europa acasă. Vreau ca toată lumea să avem această orientare, să ne mobilizăm și să muncim pentru acest obiectiv”, a îndemnat prim-ministrul R. Moldova.

Amintim că luni, șefa statului, Maia Sandu a adresat un apel către cetățeni și a convocat o mare adunare națională, intitulată „Moldova Europeană”, pentru ziua de 21 mai, la care moldovenii ar urma să se pronunțe ferm în favoarea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin