Premierul român Marcel Ciolacu şi-a prezentat programul politic pentru campania prezidenţială: România viitorului înseamnă în primul rând o ţară puternică economic

Premierul României, Marcel Ciolacu, și-a prezentat sâmbătă programul politic pentru campania prezidențială, subliniind că România viitorului trebuie să fie o țară puternică economic. Vorbind la Congresul PSD, unde este singurul candidat pentru conducerea partidului, Ciolacu a evidențiat reindustrializarea ca prima direcție strategică.

„Triunghiul strategic al dezvoltării României este format din industrie, agricultură și servicii. Acesta este planul nostru de creștere în următorii zece ani”, a declarat premierul. El a accentuat necesitatea ca România să devină, în acest interval, un hub tehnologic și industrial de referință în Europa, concentrându-se pe industrie, producție și export.

„Este timpul să privim spre viitor! Să le oferim oamenilor încrederea că acel viitor va fi mai bun pentru toţi. România viitorului înseamnă în primul rând o ţară puternică economic. Prima direcţie strategică va fi industria. Reînnoirea României va începe cu Re-industrializarea ţării. România trebuie să devină în 10 ani unul dintre principalele hub-uri tehnologice şi industriale din Europa. Aceasta trebuie să fie planul nostru de ţară: industrie – producţie – export”, spune Marcel Ciolacu.

Printre altre obiectivele strategice se numără atragerea de investiții mari în domenii esențiale, creșterea specialiștilor prin învățământ tehnologic și dezvoltarea energiei curate. Premierul român a menționat și importanța agriculturii, asigurând accesibilitatea alimentelor sănătoase, și a propus creșterea subvențiilor pentru fermieri.

Ciolacu a promis, de asemenea, o aderare completă la Schengen până la sfârșitul anului și integrarea României în OCDE până în 2026, cu sprijinul reprezentanților celor mai mari companii românești în misiuni externe.

Pentru românii din diaspora, el a propus măsuri de stimulare, inclusiv scutiri de impozite pe o perioadă de 10 ani pentru cei care se întorc în țară și pentru sumele aduse din străinătate, cum ar fi investițiile și chirile.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *