Președintele „apolitic” Maia Sandu, prezentă din nou la un eveniment al PAS! Galbur: Un comportament instituțional sfidător, exact ca Igor Dodon

Președintele Maia Sandu a participat din nou la un eveniment de partid al PAS, chiar dacă legea îi interzice să face acest lucru. Șeful statului a participat în weekend la ședința aleșilor locali ai PAS. Despre asta scris președintele Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, într-o postare pe Facebook. 

„Este incredibil cum președinta Maia Sandu încalcă Constituția deja a 3-a oară în ultimul an și nimeni dintre organele competente nu reacționează, iar presa tace mâlc.Constat că președinta participă cu regularitate la anumite ședințe ale PAS. Weekend-ul trecut a participat la Ședința aleșilor locali ai PAS, la complexul Codru. Constituția și Legea spune clar că “președintele Republicii Moldova este obligat să acționeze în interesele întregii societăți, şi nu ale unei părţi a acesteia, ale unui grup sau partid politic. Din aceste considerente, președintele Republicii Moldova nu poate fi membru al unui partid politic şi nu poate promova sub nici o formă interesele unui partid politic.” Un comportament instituțional sfidător! Exact ca la Igor Dodon”, a scris Dragoș Galbur. 

Nici pe site-ul PAS, nici pe site‐ul administrației prezidențiale nu scrie nimic despre prezența Maiei Sandu la evenimentul politic partidului de guvernare de la sfârșitul săptămânii trecute.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram