Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, este bolnav. Surse din anturajul său vorbesc despre „simptome inexplicabile”

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, s-ar confrunta cu probleme grave de sănătate, însă boala sa rămâne o enigmă. Presa scrie că Lukașenko a lipsit duminică de la evenimentul anual al Zilei Naționale a Drapelului, Stemei de Stat și Imnului Național. Tradiționalul mesaj al lui Lukașenko a fost citit de către prim-ministrul țării.

Săptămâna trecută, prezent la parada pe 9 mai de la Moscova, Lukașenko a plecat imediat după eveniment și nu a participat la tradiționalul prânz cu președintele rus Vladimir Putin.

Mass-media locală scria atunci că liderul de la Minsk arată obosit, iar mâna sa dreaptă era bandajată. Ulterior, în presă au apărut alte imagini în care se vede că bandajul era deja pe mâna stângă a lui Lukașenko. De asemenea, pe canalele de Telegram au apărut informații, care fac trimitere la surse, despre simptome inexplicabile pe care ar avea președintele Belarusului.

În legătură cu starea de sănătate a lui Lukașenko, liderul opoziției, Svetlana Tihanovskaia, i-a îndemnat pe cetățeni belaruși „să fie pregătiți pentru orice scenariu”.

ALexandr Lukașenko are 68 de ani, dintre care 29 de ani ocupă funcția de președinte al Belarusului.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *